Ako vybrať tlačiareň do domácnosti.

Ako vybrať tlačiareň do domácnosti.

 

Častokrát sa nás naši známi a ľudia z blízkeho okolia pýtajú: “Chcel by som si domov kúpiť tlačiareň. Viete mi poradiť vybrať tú najlepšiu?” Takmer vždy skončila táto otázka niekoľko desiatok minút trvajúcim dialógom a tak sme sa rozhodli priblížiť túto problematiku v nasledujúcom článku. Veríme, že po jeho prečítaní si budete vedieť odpovedať na mnohé otázky, ktoré vám môžu pri výbere správnej tlačiarne vŕtať hlavou.

Ak sa niekto pýta na tlačiareň na doma, predpokladáme, že v tomto prípade má ísť o jednoduchšie a cenovo dostupnejšie zariadenie, menších rozmerov, ideálne aby sa zmestilo na pracovný stôl. Z tejto premisy budeme teda vychádzať.

Ako prvé si musíme zodpovedať otázky, na aký účel nám má tlačiareň slúžiť. Nižšie si vymenujme hlavné body, na ktoré sa pred výberom tlačiarne máme zamerať.

 

  • Ako často potrebujem tlačiť?
  • Potrebujem tlačiť hlavne text alebo obrázky?
  • Potrebujem farebnú tlač, alebo nám stačí čiernobiela?
  • Potrebujem skenovať a kopírovať?
  • Má mať moja tlačiareň špeciálne funkcie?

Keď už poznáme odpoveď na vyššie uvedené otázky, máme akú takú predstavu o našom novom zariadení. Ak potrebujete vytlačiť raz týždenne jednu dve strany, bude pre vás ideálna jednoduchá atramentová tlačiareň. Vstupná investícia do zariadenia bude nízka, hodnota výtlačku o niečo vyššia. Keďže ale potrebujete tlačiť málo, nebude to mať veľký vplyv na váš rozpočet. Pri atramentovej tlačiarni je potrebné minimálne raz týždenne niečo vytlačiť, aby sa prečistili atramentové trysky. Určite tlačiareň neodpájajte z elektriky, moderné tlačiarne už samy vedia, kedy tieto trysky majú čistiť.

Ak vaša tlač bude obsahovať hlavne tlač obrázkov, v takomto prípade je tiež vhodné ísť do atramentovej tlačiarne. Tu si odpovedzme ešte na otázku, koľko obrázkov chcem tlačiť. V prípade, ak sú to desiatky obrázkov mesačne, v takom prípade odporúčame zvoliť atramentovú tankovú tlačiareň. Vstupná investícia bude síce o niečo vyššia, avšak cena za výtlačok takmer zanedbateľná.

Ak potrebujete tlačiť hlavne textové dokumenty, odporúčame zvoliť laserovú tlačiareň. Výhodou laserovej tlačiarne sú nízke náklady na tlač a o zariadenie sa prakticky nemusíte okrem občasnej výmeny tonera vôbec starať. Tonerový prach nezasychá a funguje aj roky od inštalácie. Ešte sa rozhodneme pre čiernobielu alebo farebnú podľa našich potrieb a máme vybraté. Obstarávacia hodnota laserových tlačiarní je vyššia, prevádzkové náklady veľmi nízke.

V prípade, ak vyžadujeme od nášho zariadenia funkciu skenovania a kopírovania, potrebujeme sa poobzerať po multifunkčných zariadeniach, alebo MFP zariadeniach. Tieto existujú ako varianty pre či už laserové alebo atramentové verzie, taktiež pre farebné aj čiernobiele.

No a špeciálne funkcie sú čerešnička na torte. Sem môžeme zaradiť rôzne spôsoby pripojiteľnosti, či už cez USB, LAN, Wi-Fi alebo možnosť pripojiť sa priamo zo smart zariadenia. Za zváženie taktiež stojí možnosť tlače v inom než A4 formáte. Možností je naozaj nespočetné množstvo a v prípade ak by ste potrebovali s výberom toho správneho zariadenia poradiť, neváhajte sa obrátiť na náš TonerPrinter tím.





Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.