Mám kúpiť originálny alebo neoriginálny toner?

Mám kúpiť originálny alebo neoriginálny toner?

Originálny alebo neoriginálny toner? Odveká dilema pri rozhodovaní, čo je to najlepšie pre moju tlačiareň. Poďme spolu túto na prvý pohľad záludnú otázku rozlúsknuť.

Najskôr si musíme povedať niečo o toneroch ako takých. Väčšina tonerov, ktoré všetci používame v našich tlačiarniach alebo multifunkčných zariadeniach sa skladá z plastového obalu, optického selénového valca a tonerového prachu. A práve pri prachu sa na chvíľku zastavíme. Výrobcovia tlačiarní investujú enormné množstvo zdrojov do výskumu a výroby toho najkvalitnejšieho tonerového prachu, prípadne atramentových náplní, pričom máloktorý výrobca kompatibilných náplní má zlomok prostriedkov na to, aby si takto komplexný vývoj mohol dovoliť.

Z toho vyplýva, že kúpou originálneho spotrebného materiálu zabezpečíte pre svoju tlačiareň to najlepšie, čo môžete mať. Samozrejme, s vyššou kvalitou rastie aj cena výrobku. Pokiaľ však tlačíte oficiálne listiny alebo prezentačné materiály, kde musí kvalita výtlačku pôsobiť stopercentne, v tom prípade nie je priestor na žiadne kompromisy a originálny toner je jedinou možnou voľbou.

Niekedy je však možné z nárokov povoliť a na prostriedkoch vynaložených na tlač trošku ušetriť. V takom prípade je alternatívny (kompatibilný) toner tou správnou voľbou. Takýto toner Vám vie ušetriť značné prostriedky vynaložené na tlač, je potrebné však rátať s vyššou šancou na menej kvalitný výtlačok, prípadne s reklamáciou.

Samostatná kategória sú atramentové náplne. Pri inkjetoch sú rozdiely medzi originálnym a neoriginálnym spotrebným materiálom ešte markantnejšie. My v TonerPrinter odporúčame používať výhradne originálne atramentové náplne. Neoriginálne náplne zvyčajne rýchlejšie zasychajú, kvalita a sýtosť farieb výtlačku častokrát nekorešpondujú s originálom, v horšom prípade alternatívne náplne presakujú a zašpinia tlačiareň a všetko okolo. V našom sortimente preto nájdete iba originálne atramentové náplne.

V neposlednom rade je potrebné spomenúť životnosť tlačiarne. Je preukázané, že používanie neoriginálneho spotrebného materiálu znižuje životnosť tlačiarne, známe sú aj prípady, keď sa tlačiareň pokazila úplne. Samozrejme, s používaním neoriginálnych tonerov a náplní padá záruka na tlačiarne, preto my v TonerPrinter odporúčame túto možnosť dobre zvážiť a po dobu, kedy máte tlačiareň v záruke používať výhradne originálny spotrebný materiál.

Pokiaľ by ste si neboli stále istý, aký toner správne zvoliť pre Vašu tlačiareň, radi Vám poradíme telefonicky, prípadne nám neváhajte zaslať otázku mailom alebo cez kontaktný formulár.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.