Vedeli ste, že... Alebo 12 zaujímavých faktov o tlači

Vedeli ste, že... Alebo 12 zaujímavých faktov o tlači
  1. Vedeli ste, že tlačová hlava dokáže vyschnúť? Pokiaľ atramentová tlačiareň nie je dlhšie používaná, tlačová hlava môže vyschnúť. My v TonerPrinter preto odporúčame minimálne raz týždenne tlačiareň „prevetrať“ vytlačením aspoň minima textu v každej zo základných farieb.
  2. Niektoré typy písma spotrebúvajú viac toneru / atramentu ako iné. Písma ako Times New Roman, Calibri alebo Century Gothic sú pre tlač veľmi šetrné. Naopak, písmo Arial je priam požieračom toneru.

 

  1. Čudovali ste sa niekedy, podľa čoho sú pomenované typy písma? Tak vedzte, že drvivá väčšina z nich je pomenovaná po ľuďoch, ktorí ich vynašli.

 

  1. Viete aká je najmenšia tlačiareň na svete? Tak tá najmenšia meria 2,5 x 5 x 25 centimetrov.

 

  1. Tlačový atrament stojí približne 2300 eur za liter, čo ho zaraďuje medzi jednu z najdrahších kvapalín na Zemi. Ak ho porovnáme s údajmi od Červeného kríža, je atrament dokonca drahší než krv.

 

  1. Najstaršie zmienky o používaní atramentu siahajú do doby 400 rokov p.n.l.. Starovekí Číňania používali taktiež atrament približne 250 rokov p.n.l. a ten bol vyrobený z želatínovej substancie získanej z rýb.

 

  1. Tonerový prach sa zapeká pomocou zapekacej jednotky na papier pri teplote približne 200 - 400 stupňov Celzia.

 

  1. Zaujímalo vás niekedy, kto spotrebuje najviac spotrebného materiálu do tlačiarní? Tak vedzte, že najviac sa tlačí v právnickom odvetví, nasleduje medicína a účtovníctvo. Naopak, najmenej sa tlačí vo firmách, ktoré vyvíjajú najnovšie technologické novinky.

 

  1. Šesť z desiatich najväčších výrobcov tlačiarenských zariadení majú sídlo v Japonsku. Ide o značky Brother, Canon, OKI, Panasonic, Ricoh, a Sharp. Nasleduje HP, Lexmark a Xerox so sídlom v USA. A posledný desiaty je Samsung so sídlom v Južnej Kórei.

 

  1. Ročne sa vo svete spotrebuje približne 1,5 miliardy atramentových náplní. Avšak iba 30% z nich sa následne riadne recykluje.

 

  1. Ak by sme usporiadali všetky minuté tonery a atramentové náplne za seba, dokázali by dvakrát omotať Zem.

 

  1. Každú sekundu sa vo svete použije 35 atramentových kaziet.

 



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.