Čo urobiť, keď mi ostane nepoužitý toner?

Čo urobiť, keď mi ostane nepoužitý toner?

Čas od času sa môže stať, že potrebujeme naozaj veľa tlačiť. Či už je to dôležitá prezentácia, alebo klientske zmluvy, niekedy sa nevyhneme tomu, aby sme si spravili zásoby spotrebného materiálu dopredu. Avšak čo čert nechcel, tlačiareň je tiež iba prístroj, ktorý má obmedzenú životnosť a skôr či neskôr sa vypýta na zaslúžený dôchodok. Niektorým z nás ešte vzkriesne v hlave myšlienka, či by nebolo možné tlačiareň resuscitovať v podobe servisného zásahu, avšak pozáručný servis sa môže vyšplhať až do výšky nového zariadenia. Čo mám ale robiť s tonermi, ktoré mám ešte na sklade? Odpovede na túto otázku si rozoberieme v tomto článku.

Keď už teda vieme, že investícia do opravy tlačiarne sa nám ekonomicky neoplatí, vyplynie otázka, čo robiť s už zakúpeným spotrebným materiálom. Pokiaľ ste takýto spotrebný materiál, či už laserové tonery, atramentové náplne alebo iné komponenty zakúpili v niektorej zo sietí obchodov zameraným na spotrebnú elektroniku, tam s opätovným vykúpením spotrebného materiálu veľmi nepochodíte.

Naopak, keďže my v TonerPrinter sa špecializujeme na predaj spotrebného materiálu, Vám s otázkou čo s nevyužitým originálnym spotrebným materiálom veľmi radi poradíme.

Pokiaľ je originálny spotrebný materiál nerozbalený, je veľmi vysoká šanca, že ho od vás vieme spätne odkúpiť. Následne záleží, v akom stave ten konkrétny toner alebo náplň je. V zásade rozlišujeme tri typy balení. Prvý typ balenia, A-box, je 100% neporušené balenie. Druhým typom je B-box. B-boxom sa nazýva balenie, ktoré má na krabici isté optické vady. Môže ísť o popis perom alebo fixkou, stopy od lepiacej pásky, stlačený roh krabice, alebo perforácia na kartónovom obale. S týmito baleniami sa bežne stretávame a vo väčšine prípadov ich bez problémov vykupujeme. Tretím variantom je takzvaný C-box. Ide o toner bez krabice, zabalený iba vo vákuovom púzdre. Tento variant posudzujeme veľmi individuálne, avšak aj tu platí, že je veľmi vysoká šanca na to, aby sa tento toner opäť zaradil do predaja. Rovnako ako posudzujeme originálne laserové tonery, tak posudzujeme aj náhradné diely k tlačiarňam, či už ide o optické valce, zapekacie jednotky, prípadne ostatné komponenty.

Atramentové náplne sú samostatnou kategóriou. Pri atramentových náplniach je potrebné dbať hlavne na dátum expirácie. Náplne s blížiacou sa expiráciou, prípadne po expirácii už nie je možné odkúpiť, nakoľko ich opätovný predaj znemožňuje legislatíva a taktiež kvalita tlače už nemusí byť 100%.

Aby sme sa vyhli zbytočným prepravným nákladom, je vždy potrebné poslať zoznam tonerov s priloženou fotodokumentáciu mailom, na základe ktorej vám pošleme cenovú ponuku na predmetný spotrebný materiál.

Pre viac informácii o výkupe nepoužitého originálneho spotrebného materiálu nás môžete navštíviť v našej sekcii venovanej práve tejto téme.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.