Prečo a ako vyčistiť PC od prachu?

Prečo a ako vyčistiť PC od prachu?

A teraz nemáme na mysli utretie prachu z povrchových časti jednotlivých zariadení, ako to bežne robíme napríklad pri čistení nábytku, alebo auta. Tento druh čistenia vám môže zabrať z vášho času cca nanajvýš 30 minút, ale zároveň predĺži niekoľkonásobne životnosť vášho zariadenia ktorá sa prejaví v spoľahlivej a bezpečnej prevádzke napríklad stolového počítača.

V prípade, ak ste zistili, že je najvyšší čas takéto základné hĺbkové čistenie vykonať, či už z dôvodu, že nebolo vykonané nikdy, alebo veľmi dávno a chcete ušetriť svoje finančné prostriedky, bude vám k tomu postačovať sprej so stlačeným vzduchom, krížový alebo plochý skrutkovač, poprípade štetec s jemnými štetinami.

UPOZORNENIE! Nikdy nezasahujte do svojho zariadenia skôr, kým neodpojíte všetky prípojky, USB káble, video, audio káble ale hlavne elektrický adaptér, to znamená, že váš počítač je odpojený od elektrickej siete alebo ak máte ešte zariadenie v záručnej lehote, v tomto prípade sa obráťte na autorizovaný servis

A ako vyčistiť počítač od prachu?

1. Nikdy nemanipulujte, neotvárajte, konkrétne v tomto prípade svoj počítač kým nemáte vypnuté a odpojené všetky prípojky s tým, že ako prvé je treba vždy začať s vypnutím zariadenia a odpojením od elektrickej siete!

2. Ak máte počítač bezpečne odpojený od elektrickej siete, môžete odmontovať kryt počítačovej skrine. To znamená, že bude potrebné odmontovať skrutky, ktorého držia. V prípade, že neviete ktoré
skrutky sú to, pozrite sa do príručky od svojho zariadenia, alebo využité návod na internete. Nemusíte mať žiadne obavy, v prevažnej časti sa jedná o 2 až 4 skrutky. V prípade, ak panel ktorý idete odobrať od počítača ma zabudovaný ventilátor, treba myslieť na to, že ho budete musieť odpojiť, čo tiež nie je nič náročné, stačí iba vytiahuť káble z pripájacích konektorov.

3. Po odobratí bočného panelu počítača sa pozrite na vnútro počítača a odpojte všetky komponenty, ktoré je možno ľahko a bezpečne odpojiť. Vo väčšine prípadov sa jedná o pevný disky, grafické karty a pamäte RAM. Tento úkon nemusíte urobiť, avšak zabezpečí, že budete mať viac voľného priestoru vo vnútri počítača a tým sa jednoduchšie dostanete k jednotlivým komponentom, ktoré chcete očistiť.

4. V prípade, ak ste vykonali všetky úkony, ktoré sú opísané v predchádzajúcich bodoch, môžete
prejsť k samotnému čisteniu vnútra počítača. Vezmite sprej so stlačeným vzduchom a postupne odstráňte prach prúdom vzduchu.

UPOZORNENIE! Treba mať vždy na pamäti, že manipulujete s citlivými počítačovými komponentami. Pri manipulácii s nádobou so stlačeným vzduchom nezabúdajte na bezpečnostné pokyny, ktoré sú uvedené na obale nádoby.

V prípade, ak ste sa rozhodli ošetriť aj váš počítač, odporúčame tento vzduchový čistič, pomocou ktorého hravo odstránite prach zo všetkých, aj tých ťažko dosiahnuteľných miest vo vašom PC.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.