Prečo nedopĺňať toner svojpomocne doma.

Prečo nedopĺňať toner svojpomocne doma.

Raz za čas sa to stane každému z nás. Potrebujeme súrne niečo vytlačiť a práve v tej najnevhodnejšej chvíli nám tlačiareň oznámi, že jej došla náplň. Rýchlo zvažujeme, ako tlačiareň znovu spojazdniť do prevádzkového stavu. Pozrieme do skrine a zistíme, že posledný toner sme vložili už pred nejakou dobou. Čo teraz? Na trhu je hneď niekoľko možností. Kúpiť nový, alebo zrepasovať ten stávajúci? Ak nový, tak originál alebo alternatívu? Alebo si ho skúsim doplniť sám svojpomocne? V nasledujúcom článku sa pozrieme bližšie na to, prečo práve možnosť, doplniť si toner sám svojpomocne, nie je úplne ten najlepší nápad.

Predstavte si, že máte veľkú obývačku. Naozaj veľkú, že by ste v nej mohli plnohodnotne parkovať auto. A práve v tom aute vám blikne kontrolka výmeny oleja. Predpokladám, že by ste ani na chvíľu neuvažovali, že by ste si vo vlastnej obývačke vymenili olej sami. Pokiaľ nie ste naozaj skúsený automechanik, pravdepodobne by to skončilo nepredstaviteľnou katastrofou. A teraz si túto myšlienku skúste uplatniť pri toneroch. Aj keď sú laserové tonery a atramentové náplne niekoľkonásobne menšie, ich repasácia vyžaduje zručnosti a takmer až laboratórne podmienky.

Pri plnení laserového toneru sa môžete veľmi ľahko dostať do kontaktu s tonerovým prachom. Je to drobný prášok, ktorý sa veľmi jednoducho uvoľní do ovzdušia a pri jeho vdýchnutí sa vystavujete závažným zdravotným rizikám. Dokonca aj pri odbornej manipulácii je veľmi náročné sa pred týmto faktorom chrániť. Navyše, nie je tonerový prach ako tonerový prach. Zatiaľ čo originálny tonerový prach od výrobcov zariadení podlieha najvyšším štandardom, väčšina sád na doplnenie tonerového prachu (tzv. refill kitu) je vyrobená v necertifikovaných čínskych fabrikách, kde o nejakých zdravotno bezpečnostných predpisoch môžeme iba snívať. Taktiež tento “čínsky” prach býva veľmi nekvalitný, čo sa následne prejaví na nízkej kvalite výtlačku. V najhoršom, no nie ojedinelom prípade, dochádza k poškodeniu zariadenia. Takto poškodené zariadenie je následne neefektívne opravovať, nakoľko nákladovosť poškodenia môže byť vyššia ako samotné nové zariadenie. Za zmienku stojí určite aj upozornenie na fakt, že pri používaní neoriginálnych náplní automaticky padá záruka na dané zariadenie.

Pre atramentové náplne platí viac-menej to isté ako pre laserové tonery. Tu by sme radi vyzdvihli hlavne fakt nízkej kvality alternatívnych atramentov, ktoré oveľa viac zasychajú, zanášajú tlačové trysky a po istej dobe úplne znemožňujú tlač. Navyše, pre opravu už nebude stačiť iba nová náplň, ale aj tlačová hlava, čo vašu peňaženku určite nepoteší.

 

Na záver teda môžeme konštatovať, že aj keď sa svojpomocné repasovanie toneru alebo atramentovej náplne môže javiť ako ekonomicky efektívne riešenie, iba vo veľmi málo prípadoch tomu naozaj tak je. My, v TonerPrinter sme sa práve z vyššie spomínaných dôvodov rozhodli tieto refill kity neponúkať. Našim zákazníkom chceme poskytovať iba tie najkvalitnejšie výrobky. Či už ide o originálny spotrebný materiál priamo od výrobcov, alebo rokmi overených výrobcov alternatívneho spotrebného materiálu, ktorí každý rok inovujú svoje riešenia a dohliadajú na to, aby ich výrobky boli tej najvyššej možnej kvality.

NEPREHLIADNITE: Tankové tlačiarne sú dizajnované na dolievanie tlačiarenského atramentu, preto sa na ne tento článok nevzťahuje. Pri plnení tankových tlačiarní však odporúčame používať výhradne originálny atrament.





Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.