Revolučné tankové tlačiarne

Revolučné tankové tlačiarne

Atramentové tankové tlačiarne sú revolučným typom tlačiarní a to hlavne vďaka úspore za náklady na tlač. Využívajú technológiu CISS (continuous ink system), ktorá spočíva v tom, že tlačová hlava si berie atrament z veľkoobjemového zásobníku. V tomto prípade zaniká potreba vymieňať atramentové náplne. Keď sa Vám minie atrament, stačí doliať farbu do jedného zo zásobníkov.

Samotná obstarávacia cena tlačiarne je možno o niečo vyššia ako pri obyčajnej atramentovej tlačiarni, náklady na tlač však rapídne klesajú a plnohodnotne potlačený obrázok vo formáta A4 vytlačíte už od 1-2 centov, čo môže predstavovať až 20 násobne lacnejšiu tlač ako pri niektorých iných náplniach.

Tankové tlačiarne teda predstavujú ideálne riešenie do domácnosti alebo do kancelárie, pokiaľ tlačíte väčší počet obrázkov mesačne. Pre zachovanie čo najdlhšej životnosti tlačiarne odporúčame v prípade akejkoľvek atramentovej tlačiarne prečistiť trysky aspoň jeden alebo dvakrát do týždňa a to vytlačením farebného obrázku, prípadne diagnostickej strany tlačiarne.

Priekopníkom v atramentových tlačiarňach je spoločnosť Epson, postupne sa ale pridali aj ostatné značky, ktoré ponúkajú taktiež veľmi kvalitné zariadenia.

Výhody tankových tlačiarní

  • náklady na tlač sú super nízke v porovnaní s klasickou atramentovou tlačou
  • možnosť tlačiť tisíce výtlačkov bez nutnosti vymeniť náplň
  • možnosť dolievať atrament do zásobníku aj počas tlače
  • vysokorýchlostná tlač
  • tým že nie je potrebné vymieňať náplne sú šetrnejšie k prírode

Nevýhody tankových tlačiarní

  • ich efektívnosť sa prejaví iba ak tlačíte stovky výtlačkov týždenne
  • obstarávacia cena je vyššia oproti bežným atramentovým tlačiarňam


Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.