Škola volá... alebo ako vybrať školskú tašku

Škola volá... alebo ako vybrať školskú tašku

Prázdniny sa krátia a nový školský rok sa nezadržateľne blíži. Nemusíte chytať paniku. Či už máte doma prváčika alebo potrebujete doplniť či vymeniť niektoré školské potreby do vyššieho ročníka, u nás nakúpite všetko potrebné na jednom mieste, včas a navyše z pohodlia domova. Vybavte Vašich školákov na nový školský rok tak, aby mohli nerušene študovať, rozvíjať svoju kreativitu či hrať sa.

Po konzultáciách s rodičmi a dôkladnej analýze odporúčaní škôl sme pre Vás pripravili výber školských pomôcok, s ktorými sa Vaše deti budú tešiť na návrat do školských lavíc a s ktorými hravo zvládnu ktorýkoľvek ročník. Z našej ponuky si určite vyberiete - perá, ceruzky, pastelky, zošity, obaly, nožničky, kružidlá, pravítka, pomôcky na výtvarnú výchovu či kalkulačky, peračníky, školské tašky, desiatové boxy, vrecká na prezuvky a peňaženky.

A aby sme Vám tento rok ušetrili trochu námahy a čas, pripravili sme špeciálny výber toho najdôležitejšieho podľa jednotlivých ročníkov.

Každého školáka však zaujíma predovšetkým jeho školská taška. Nič ich v súvislosti s výberom tejto dôležitej školskej potreby nevie zaujať viac, ako jej farba a potlač... či tam majú svojich hrdinov, obľúbené zvieratká alebo postavičky z animovaných rozprávok. Samozrejme, je potrebné rešpektovať aj názor a vkus Vášho dieťaťa... napokon, ono bude nosiť tašku do školy každý deň. Najmä pre menších školákov je veľmi dôležité, aby sa im školské pomôcky páčili a cítili sa pri ich nosení dobre.

Rovnako dôležité však je, aby ste do procesu výberu školskej tašky vstúpili aj Vy ako rodič, ktorý myslí predovšetkým na zdravie svojho dieťaťa.

 

Prečo je dôležité pri výbere školskej tašky myslieť predovšetkým na zdravie dieťaťa?

Správne držanie tela je veľmi dôležité pre zdravý vývoja chrbtice dieťaťa. Vzhľadom na skutočnosť, že Váš školák bude dennodenne nosiť nezanedbateľné množstvo učebníc, zošitov, kníh a iné školské potreby, vrátane desiaty, školská taška bude tvoriť veľkú záťaž práve na chrbát.

 

Podľa čoho vybrať správnu školskú tašku?

Samozrejme, existuje veľké množstvo parametrov a každý zohráva svoju rolu pri rozhodovaní... my Vám ponúkame niekoľko základných, ktoré je dobré mať na pamäti.

1. Veľkosť tašky. Pre pohodlné nosenie školskej tašky je nutné vybrať vhodnú veľkosť, ktorá zodpovedá veku a výške Vášho dieťaťa. Ako na to? Horná ani dolná časť školskej tašky nesmie presahovať cez chrbát dieťaťa. Musí
pohodlne sedieť, nepadať z chrbta a nesmie tlačiť, pričom nezabúdajte na správne nastavenie remenných popruhov.

2. Ergonomicky tvarovaný chrbát tašky a polstrované ramenné popruhy. Hlavne pre mladšie deti je dôležité, aby mala školská taška pevný anatomický chrbát a dostatočne široké (4 - 5cm), nastaviteľné popruhy, ktoré sú polstrované. Pre starších školákov už môžete zvoliť pohodlný batoh, ktorý poslúži aj na voľnočasové aktivity.

3. Chrbtový systém. Slúži na zvýšenú ochranu zdravého rastu chrbtice. Chrbtový systém je anatomicky tvarovaný rám, ktorý je zabudovaný v tele školskej tašky.

4. Váha tašky. Ideálna školská taška by mala mať váhu v rozmedzí od 840 g do 1400 g. U žiakov na prvom stupni by nemala hmotnosť prázdnej tašky presiahnuť 1,2 kg. Starší študenti by si mali bez problémov poradiť s taškou, ktorá váži do 1,5 kg. Všeobecne však platí, čím ľahšia taška, tým lepšie. Taška naplnená školskými pomôckami by mala mať maximálne 10 % z váhy samotného školáka.

5. Reflexné prvky. Neodmysliteľnú súčasť školskej tašky predstavujú reflexné prvky, ktoré by mali byť zapracované zo všetkých strán, teda aj na popruhoch. Je dôležité si uvedomiť, že reflexné prvky slúžia na zabezpečenie bezpečnosti Vášho dieťaťa pri pohybe mimo školských priestorov. Pri použití reflexných prvkov sa viditeľnosť školáka zvyšuje na cca 200 metrov, čo znamená napríklad, že vodič zaznamená Vaše dieťa včas a môže sa mu bezpečne vyhnúť.

6. Cena. Ceny školských tašiek sa pohybujú cca od 30 do 200 EUR. Preto je potrebné až po zhodnotení vyššie spomínaných kritérií riešiť samotnú cenu školskej tašky.

Náš tip na záver:
Nechcete, aby kvôli spoločnému výberu školskej tašky prišlo Vaše dieťa o moment prekvapenia? Nachystajte mu dovnútra prekvapenie. Môže to byť napríklad peračník zladený s taškou.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.