Testovali sme Canon Selphy CP1300

Testovali sme Canon Selphy CP1300

Tlač fotiek pomocou atramentových tlačiarní síce je možnosť, ten pravý výsledok vám však zaručí až špecializovaná tlačiareň na tlač fotiek. A práve takou je aj Canon Selphy CP1300.

Samotný balíček obsahuje tlačiareň, napájací kábel, manuál v anglickom jazyku, zásobník na papier, štartovaciu sadu vysokokvalitného papieru a náplň. Balíček je pomerne malý, kompaktný a ľahký. Tlačiareň Canon Selphy CP1300 je pomerne úsporných rozmerov, takže ju nebudete mať problém umiestniť či už na pracovný stôl, alebo na akúkoľvek poličku. Možno škoda, že USB kábel pre priame pripojenie napríklad s PC chýbal, ale v dnešnej dobe sa už isto v každej domácnosti alebo kancelárii nejeden USB kábel nájde.

My sme testovali čiernu verziu tlačiarne Canon Selphy CP1300 a plastové vyhotovenie na nás pôsobilo neutrálne, nič extra, ale určite sa zaň nemusia dizajnéri hanbiť. Po zapnutí tlačiarne je potrebné spárovať tlačiareň so zariadením. Spôsobov napojenia je hneď niekoľko a to či už cez spomínaný USB kábel, alebo priamo cez wifi. My sme zariadenie skúsili pripojiť cez wifi. Samotné spárovanie telefónu prebehlo bez problémov. Pre tlač zo smartphonu je potrebné si stiahnuť aplikáciu. Pri práci so zariadením sme ako negatívum vnímali nie veľmi zreteľne označené užívateľské tlačidlá ako menu alebo on/off tlačidlo, takže odporúčame sa so zariadením oboznamovať vo veľmi dobre presvetlenej miestnosti.

Plnenie zásobníka na papier, inštalácia náplne a následne zásobníka do tlačiarne je veľmi intuitívna a všetko presne docvakne na svoje miesto. Užívateľské menu ponúka základné funkcie a nastavenia tlače, ako aj možnosti pripojiteľnosti. Je potrebné podotknúť, že menu neobsahuje slovenskú alebo českú lokalizáciu. V zastúpení sú však rôzne svetové jazyky a väčšina textov bola doprevádzaná zrozumiteľnými piktogramami.

Následne sme navolili fotku a zadali príkaz tlačiť. Niekoľko sekúnd trvalo, kým tlačiareň spracovala príkaz a bola pripravená k tlači. Počas tlače niekoľko ráz vysunula zasunula papier, pričom zakaždým tlačiareň nanášala ďalšiu vrstvu farby. Je to klasický postup pri termosublimačnej metóde, kedy každá vrstva farby sa nanáša samostatne (čierna, žltá, azúrová, purpurová).

Voala, výsledný výtlačok pôsobil fantasticky. Či už tlačíte fotky do rodinného fotoalba, alebo do rámiku, ktorý vám bude dekorovať izbu, Canon Selphy CP1300 je tá správna voľba pre tlač obrázkov.

Nezabudnite tiež na samotné originálne náplne do tlačiarne Canon RP-108. Ide o set náplň plus papier, kde náplň je presne dávkovaná k počtu vysokokvalitného fotopapieru, takže sa nemusíte báť, že by tieto dve ingrediencie pre fotky ostali v nepomere.

+ kvalitná tlač fotografií                 

+ kompaktný dizajn

+ jednoduchá prevádzka

- absencia sk/cz lokalizácie

- dodávané bez USB kábla

- chcelo by to podsvietené tlačidlá

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom tlačiarne Canon Selphy CP1300 alebo náplni Canon RP-108 nás neváhajte kontaktovať či už mailom cez shop@tonerprinter.com alebo na čísle +421 940 640 020.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.