Ako si vytlačiť fotky z pohodlia domova?

Ako si vytlačiť fotky z pohodlia domova?

Máme za sebou obdobie Vianoc, ktoré sa väčšina z nás snažila podľa možností prežiť v kruhu najbližších. Spoločné momenty často vyústia v situácie, ktoré zachytávame na naše telefóny a postupne času sa k nim opätovne vraciame a tieto momenty si pripomíname. Doba pokročila a dnes už nemusíme absolvovať náročný proces vyvolávania fotiek, ale naše hrdinské zábery si vieme vytlačiť z pohodlia domova. Ako ale na to? Poďme pekne postupne.

Dnes už každý z nás nosí vo vrecku telefón, ktorý dokáže odfotiť fotku vo vysokom rozlíšení. Možno ešte táto technológia nedosahuje úrovne profesionálnych zrkadloviek s vymeniteľnými objektívmi, ale na zvečnenie našich momentov úplne postačí. Tí skúsenejší z vás sa môžu skúsiť pohrať s filtrami, ktoré dodajú výslednému záberu ten správny šmrnc.

Majte na pamäti, že pri prevode farieb z monitora do tlačiarne dochádza k určitej strate kvality. Výsledná fotografia na papieri bude vždy o čosi tmavšia, než ju vidíte na monitore. Preto odporúčame upraviť kontrast a vyvážiť sýtosť bielej farby. Taktiež dbajte na správne nastavenie tlače, čo do pomeru strán a obrazových bodov.

Ako sme už detailnejšie popísali v našom článku Laserová verzus atramentová tlačiareň, najuniverzálnejšie riešenie pre tlač fotiek odporúčame zvoliť jednoznačne atramentovú tlačiareň. Atramentová tlačiareň vďaka systému trysiek dokáže miešať farby s oveľa väčšou presnosťou ako je to pri laserových tlačiarňach. Ak Vám na kvalite fotiek naozaj záleží, odporúčame siahnuť po špecializovaných atramentových tlačiarňach s rozšírenými zásobníkmi o špeciálne farby, teda okrem klasických black, cyan, yellow, magenta napríklad o sivú (grey), svetlo azúrovú (light cyan), svetlo purpurovú (light magenta) a mnohé ďalšie. Výsledný výtlačok fotografie bude ešte o čosi kvalitnejší.

No a v neposlednom rade tu máme Selphy tlačiarne. Ide o špecializované mašinky, ktoré veľmi jednoducho spojíte so svojim smartphonom a za pár sekúnd vytlačíte vaše zábery priamo na kvalitný fotopapier. Výhodou je, že táto tlačiareň používa sublimačnú metódu tlače, takže sa nemusíte starať o zásobu náplní. Jednoducho povedané, koľko fotopapieru máte, toľko dokážete vytlačiť.

Správne zvolený papier a náplň je pre kvalitu fotografií taktiež nesmierne dôležitá. Výrobcovia tlačiarní investujú enormné úsilie do vývoja toho najkvalitnejšieho fotopapieru a originálnych atramentových náplní, aby vaše fotografie nestrácali vekom na kvalite a vy budete mať radosť si tieto momenty pripomínať aj po mnohých rokoch. Či už si fotku vložíte do peňaženky, do rámčeku, povesíte na stenu, alebo do rodinného fotoalbumu, pri správne zvolených originálnych komponentoch vám fotky vydržia na veky.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2017-2022 R-DAS, s. r. o.